aHLAn wasAHLAn


Saturday, 4 February 2012

Salam Maulidur Rasul


Assalamualaikum.
Salam Maulidur Rasul buat semua Ahli HADAF.
Selawat salam keatas junjungan besar Baginda S.A.W.
Jadikan tarikh peristiwa ini sebagai satu peringatan dan tazkirah utk kita mendalami Sirah dan Sunnah Rasulullah S.A.W bermula dari sebelum kelahiran Nabi sehingga wafatnya Baginda. Jangan kita menganggap Maulidur Rasul ni sebagai sebuah Ibadah didalam Islam. 

Tarikh 12 Rabiulawal, merupakan satu turning point(titik pusingan) bagi kita untuk sama2 mengkaji Sirah dan Sunnah Rasulullah. Bukan sekadar mengkaji, bahkan mengAMALkan dalam kehidupan kita seharian. "Sesungguhnya Muhammad itu merupakan suri teladan kepada manusia." Allah memberi pakej yang sempurna kepada Umat manusia akan seorang ikon, idola, model, engineer, panglima perang, perdana menteri, doktor, ahli sufi, iaitu Muhammad bin Abdullah (S.A.W). Inilah idola kita yang mengaku sebagai Umat Islam akhir zaman.

Semoga Maulidur Rasul dapat menambahkan Ilmu kita dalam memahami Sirah perjuangan yang dibawa oleh Nabi kita S.A.W. Justeru, saya berpesan supaya kita sentiasa mengamalkan Sunnah Baginda walaupun yang paling kecil. Wallahualam.

Muhamad Haiqal Bin Safie
Pengerusi HADAF

3 comments:

HADAF Al-Falah said...

betul 2.."di dalam sunnah ada kekuatannya..." marilah kita sama2 berubah kearah yg lebih baik dalam perjuangan kita terhadap agama Islam dan dalam mencintai kekasih Allah, Rasulullah (S.A.W)...dan lakukannya kerana Allah Taala...kerana ingin mencari keredhaanNya dan semoga Allah kasih akan kita...nak terangkan panjang lebar pulak...hehe
(^_^)....

MOHD ASMADI BIN DIN said...

nice blog

HADAF Al-Falah said...

mestilah...tngok siapa ketua pimpinan...hehe ;-P